OHJEET KOULULAISKORTIN HANKINTAAN JA KÄYTTÖÖN    
 

 

Koululaiskortti, mitä ja kenelle?
Koululaiskortin voivat hankkia kaikki HYVINKÄÄLÄISET peruskoulun oppilaat. Lipun voimassaoloaikana lipulla saa tehdä Hyvinkään paikallisliikenteen linja-autoissa niin monta matkaa kuin haluaa. Kyseessä voi olla koulu- tai vapaa-ajan matka ja sen voi tehdä minä kellonaikana ja viikonpäivänä tahansa. Matkusta kuitenkin aina suorinta reittiä ja vältä turhia autonvaihtoja. Koululaiskortin hinta on 70 euroa / syys- tai kevätlukukausi.

Näin hankit koululaislipun
Kortin voi hankkia milloin tahansa lukukauden aikana. Pyydä koulusi kansliasta pankkisiirtolomake koululaiskortin maksamista varten. Täytä pankkisiirtoon maksajan tiedot ja maksa 70 € pankkiin. Kortin saat virallista maksutositetta vastaan koululta. Samassa yhteydessä on palautettava aiemmin käytössä ollut kortti kansliaan. Kortin mukana tulee kuitti, jossa on kortin numero. Numero on hyvä säilyttää esimerkiksi kortin mahdollista mitätöintiä varten.

Kansliahenkilökunnalla on oikeus tarkistaa ennen kortin luovuttamista, että maksu on siirtynyt kaupungin tilille. Maksettaessa kortti esim. pankkiautomaatilla tai kotipäätteellä on varauduttava siihen, että rahan siirtyminen omalta tililtä kaupungin tilille saattaa kestää 1-3 päivää maksutavasta riippuen. Koululaiskortissa on kuvallinen kantakortti. Valokuva täytyy olla mukana korttia lunastettaessa. Valokuvaksi kelpaa esimerkiksi koulukuva tai vastaava. Vanha kantakortti kelpaa sellaisenaan, ellei valokuva ole liian vanha.

Koululaiskortin käyttö
Kortilla voit matkustaa kaikissa Hyvinkään Liikenne Oy:n paikallisliikenteen vuoroissa linjoilla 1-8. Kortti käytetään joka matkan alussa bussissa olevassa rahastuslaitteessa ja kuvallista kantakorttia on näytettävä kuljettajalle. Korttia ei saa kohdella huolimattomasti, koska vioittunut kortti ei toimi rahastuslaitteessa.

Koululaiskortilla voi kuljettaa suksia tai muita urheiluvälineitä maksutta, mikäli ne voidaan muita matkustajia haittaamatta tai auton sisustaa turmelematta sijoittaa bussin kyytiin.

Linja-auto ei ole seurustelupaikka. Useita kertoja samalla linjalla edestakaisin matkustaminen ei ole sallittua. Kortti on HENKILÖKOHTAINEN. Kortissa olevat henkilötiedot tulee täyttää ennen kortin käyttöönottoa. Kortti ei ole voimassa ilman kuvallista kantakorttia. Lipun väärinkäytöstä rangaistaan ottamalla lippu pois. KADONNUTTA KORTTIA EI KORVATA. Kadonneen kortin tilalle on mahdollista ostaa uusi kortti alennettuun hintaan Hyvinkään Liikenteen toimistolta.

Koululaiskortin voimassaoloaika

Kevätlukukausi 8.1.-31.8.2018
Syyslukukausi 9.8.2018 - 20.1.2019
Kevätlukukausi 7.1.-31.8.2019

Kortti on voimassa myös koulujen lomapäivinä.

Koululaiskortin vaihtaminen ja käytöstä luopuminen
Kun vaihdat korttia lukukauden alussa, palauta vanha kortti koulusi kansliaan ja luopuessasi kortin käytöstä kokonaan, palauta matkakortti kuljettajalle.

Lisätietoja koululaiskortista voi kysyä:

Hyvinkään Liikenne Oy:stä puh. (019) 439 690 tai

Hyvinkään kaupungin teknisestä keskuksesta
Marjukka Aronen puh. 040 566 8725.

 
     
Hyvinkään kaupunki EkoKompassi Hyvinkään Liikenne Oy