OHJEET KOULULAISKORTIN HANKINTAAN JA KÄYTTÖÖN    
 

 

Koululaiskortti, mitä ja kenelle?
Koululaiskortin voivat hankkia kaikki HYVINKÄÄLÄISET peruskoulun oppilaat. Lipun voimassaoloaikana lipulla saa tehdä Hyvinkään paikallisliikenteen linja-autoissa niin monta matkaa kuin haluaa. Kyseessä voi olla koulu- tai vapaa-ajan matka ja sen voi tehdä minä kellonaikana ja viikonpäivänä tahansa. Matkusta kuitenkin aina suorinta reittiä ja vältä turhia autonvaihtoja. Koululaiskortin hinta on 70 euroa / syys- tai kevätlukukausi.

Näin hankit koululaislipun
Kortin voi hankkia milloin tahansa lukukauden aikana koulun kansliasta. Koululaiskorttia noudettaessa on esitettävä maksukuitti. Tähän kelpaa sähköinen kuitti tai vaikka kuva, joka on otettu kuitista (esim. näytöltä). Kortin noutamisen yhteydessä on palautettava mahdollinen aiemmin käytössä ollut kortti kansliaan. Uuden kortin mukana tulee kuitti jossa on kortin numero. Tämä on hyvä säilyttää esimerkiksi kortin mahdollista mitätöintiä varten.

MAKSUTIEDOT
Saajan tilinumero: NORDEA FI76 2061 1800 0143 42
Saaja: Hyvinkään kaupunki koululaisliput
Viitenumero: 187511072
Viesti: oppilaan nimi (mikäli mahdollista, esim. Osuuspankin palvelussa ei ole mahdollista täyttää sekä viitettä että viestikenttää)
Maksun määrä: 70 €

Kansliahenkilökunnalla on oikeus tarkistaa ennen kortin luovuttamista, että maksu on siirtynyt kaupungin tilille. Maksettaessa kortti esim. pankkiautomaatilla tai kotipäätteellä on varauduttava siihen, että rahan siirtyminen omalta tililtä kaupungin tilille saattaa kestää 1-3 päivää maksutavasta riippuen. Koululaiskortissa on kuvallinen kantakortti. Valokuva täytyy olla mukana korttia lunastettaessa. Valokuvaksi kelpaa esimerkiksi koulukuva tai vastaava. Vanha kantakortti kelpaa sellaisenaan, ellei valokuva ole liian vanha.

Koululaiskortin käyttö
Kortilla voit matkustaa kaikissa Hyvinkään Liikenne Oy:n paikallisliikenteen vuoroissa linjoilla 1-8. Kortti käytetään joka matkan alussa bussissa olevassa rahastuslaitteessa ja kuvallista kantakorttia on näytettävä kuljettajalle. Korttia ei saa kohdella huolimattomasti, koska vioittunut kortti ei toimi rahastuslaitteessa.

Koululaiskortilla voi kuljettaa suksia tai muita urheiluvälineitä maksutta, mikäli ne voidaan muita matkustajia haittaamatta tai auton sisustaa turmelematta sijoittaa bussin kyytiin.

Linja-auto ei ole seurustelupaikka, joten useita kertoja samalla linjalla edestakaisin matkustaminen ei ole sallittua. Kortti on HENKILÖKOHTAINEN. Kortissa olevat henkilötiedot tulee täyttää ennen kortin käyttöönottoa. Kortti ei ole voimassa ilman kuvallista kantakorttia. Lipun väärinkäytöstä rangaistaan ottamalla lippu pois. KADONNUTTA KORTTIA EI KORVATA. Kadonneen kortin tilalle on mahdollista ostaa uusi kortti alennettuun hintaan Hyvinkään Liikenteen toimistolta.

Koululaiskortin voimassaoloaika

Kevätlukukausi 10.1.-28.8.2022
Syyslukukausi 10.8.2022 - 22.1.2023
Kevätlukukausi 9.1.2023 - 27.8.2023

Kortti on voimassa myös koulujen lomapäivinä.

Koululaiskortin vaihtaminen ja käytöstä luopuminen
Kun vaihdat korttia lukukauden alussa, palauta vanha kortti koulusi kansliaan ja luopuessasi kortin käytöstä kokonaan, palauta matkakortti kuljettajalle.

Lisätietoja koululaiskortista voi kysyä:

Hyvinkään Liikenne Oy:stä puh. (019) 439 690 tai

Hyvinkään kaupungilta

Kimmo Kiuru, kimmo.kiuru@hyvinkaa.fi

 
     
Hyvinkään kaupunki EkoKompassi Hyvinkään Liikenne Oy